Prelungirea valabilității atestatului de Instructor în Poligonul de Tragere, obținut înainte de intrarea în vigoare a Normelor metodologice de aplicarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, aprobate prin H.G. nr. 11/2018

Având în vedere neclaritățile din legislația națională, în ceea ce privește folosirea muniției de pe permisul de tip B, cu o armă de pe permisul de tip A, Asociația Armelor a decis să ceră un punct de vedere de la Inspectoratului General al Poliției Române, Direcția arme, explozivi și substanțe periculoase, pentru a lămuri această situație!

Având în vedere neclaritățile din legislația națională, in ceea ce priveste cantitatea de muniție pe care o poate avea asupra sa un posesor de armă pe apărare și pază când părăsește domiciliul, Asociația Armelor a decis să ceră un punct de vedere de la Inspectoratului General al Poliției Române, Direcția arme, explozivi si substanțe periculoase, pentru a lămuri această situație!

Asociația Națională a Armelor are ca scop militarea pentru asigurarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul la apărare individuală şi a proprietăţii private, reprezintă interesele deţinătorilor și posesorilor legali de arme, a persoanelor ce efectuează operaţiuni cu arme şi muniţii şi susţine dreptul cetăţenilor de a deţine şi folosi arme în scopul pentru care au fost autorizați (colecție, vânătoare, tir, apărare și pază, etc).