Ca pentru mulți antreprenori și pentru noi (fondatorii Asociației Armelor) anul 2020 a fost unul cheie în ceea ce privește decizia de a pune bazele unei asociații care să fie vocea unitară a tuturor deținătorilor de arme. Așadar, printre incertitudinile stărilor de urgență și alertă pe care cu toții le-am resimțit din plin anul trecut, la un "pahar de vorba", câțiva prieteni ( n.r. - noi, adică!), deținători de arme și iubitori ai sporturilor de acest tip, am bifat pe o lista cele mai arzătoare probleme referitoare la acest subiect încă destul de sensibil pentru mediul românesc: deținerea de arme.
În urma multor concluzii, am pus punctul pe "i" - ne-am dat seama că nu exista la acel moment o entitate juridică care să reprezinte toate categoriile de persoane-deținătoare de arme.

După multe întrebări și răspunsuri pe care încercam să ni le oferim reciproc, am decis să îmbrățișam celebrul proverb "fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume", așadar, ne-am "înarmat" cu multă răbdare de această dată și după nenumărate întâlniri, în special pe zoom (că așa e în trend) ne-am început drumul inițiatic în proba: "alergare" după hârti specifice, acte etc. ca toți actorii din mediul economic românesc și ne-am confruntat cu marea provocare: bicrocratia tipic românească, ne-a lovit pe alocuri și rezistență organismelor statului cu privire la înființarea unei astfel de asociații.
...dar, împreună am ajuns la finish-ul "pistei de alergare". Pentru că nu există imposibil atunci când coabităm, atunci când ne sprijinim, atunci când FORMĂM O SINGURĂ VOCE!
Iar, astăzi, ne punem în slujba tuturor celor care se regăsesc în noi, tuturor celor care se confruntă cu numeroasele provocări pe acest segment, pentru că de astăzi, există Asociația Armelor...

Și dacă vă întrebați cine suntem noi, iată:

Cristian Balaciu, deținător de armă de pază și apărare ca și executor judecătoresc (a fost primul executor judecătoresc din București care a avut armă de pază și apărare, practic un pionier ce a obținut acest drept prin lupta cu organele statului), vânător și colecționar de arme.

Alexandru Encean, vânător de o viață întreagă, deținător de armă pe apărare și pază, colecționar și viitor instructor în poligonul de tragere.   Alexandru Encean este cel care a contribuit definitoriu, alături de Eugen Dima, la crearea cadrului legal privind profesia de „instructor în   poligonul de tragere”, a ajutat la introducerea ocupației "instructor în poligonul de tragere" în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), a   elaborat Standardul Ocupațional și a contribuit la definirea planului de învățământ pentru profesia de "instructor în poligonul de tragere".
  Andrei Cioba, este videojurnalist și corespondent de război din teatrele de operații de aproximativ 20 de ani, vânător pasionat, instructor în poligonul de tragere, colecționar de arme și posesor de arme de aproximativ 18 ani. Andrei este un promotor al dreptului de a deține și folosi arme.
  Mircea Nicolau este inginer în domeniul construcțiilor hidrotehnice și susținător al conceptului BIM în construcții, pasionat de arme din vremea copilăriei, colecționar înveterat și vânător.
  Bogdan Matei este vânător, sportiv de tir categoria 1 și colecționar de arme.

Și iată cum noi toți, împreună, am constituit această asociație, asociație ce luptă deja, prin membrii ei constituenți, la optimizarea legislației românești și europene în domeniul armelor, și la o normalitate a acestei legislații. Probabil veți avea diverse curiozități privind diferite chestii organizatorice, dar la o parte din ele vă puteți răspunde singuri citind Statutul Asociației, pe care îl găsiți în fișierele disponibile pe site.

Asociația Armelor are ca scop militarea pentru asigurarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul la apărare individuală şi a proprietăţii private, reprezintă interesele deţinătorilor și posesorilor legali de arme, a persoanelor ce efectuează operaţiuni cu arme şi muniţii şi susţine dreptul cetăţenilor de a deţine şi folosi arme în scopul pentru care au fost autorizați (colecție, vânătoare, tir, apărare și pază, etc).